ویرایش محتوا

سهم کشورها از اقتصاد جهانی

سهم کشورها از اقتصاد جهانی

سهم کشورها از اقتصاد جهانی

یک سوال مهم؟ سهم کشورها از اقتصاد جهانی به چه میزانی است؟! با به پایان رسیدن سال 2022، می‌توانیم بسیاری از نقاط عطف تاریخی این سال را مرور کنیم. 8 میلیارد نفری شدن جمعیت زمین و اقتصاد جهانی بیش از 100 تریلیون دلار از این دست نقاط عطف هستند. نمودار زیر، تولید ناخالص داخلی جهان را با استفاده از داده‌های صندوق جهانی بین المللی پول، ترسیم می‎کند و بزرگترین اقتصادها و سهم فعالیت‌های اقتصادی جهانی را نشان می‌دهد.

 تولید ناخالص داخلی (Gross domestic product) یک شاخص گسترده از فعالیت اقتصادی در یک کشور است. ارزش کل خروجی اقتصادی – کالاها و خدمات – تولید شده در یک بازه زمانی معین توسط بخش خصوصی و دولتی را اندازه‌گیری می‌کند.

وزن‌ GDP

اقتصاد جهانی را می توان به عنوان یک کیک بزرگ در نظر گرفت که اندازه هر برش نشان دهنده سهم هر کشور از تولید ناخالص داخلی جهانی است. در حال حاضر، بزرگ‌ترین بخش‌های کیک در اختیار ایالات متحده، چین، ژاپن، آلمان و هند است که در مجموع بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند. همچنین ایران از نظر تولید ناخالص داخلی در رتبه یازدهم، بالا تر از کشور هایی همچون برزیل، کره جنوبی، عربستان سعودی، استرالیا و مکزیک قرار دارد.

 

در اینجا نگاهی به سهم هر کشور از اقتصاد 101.6 تریلیون دلاری جهان داریم:

سهم کشورها از اقتصاد جهانی
سهم کشورها از اقتصاد جهانی
سهم کشورها از اقتصاد جهانی
سهم کشورها از اقتصاد جهانی

برای مطالعه بیشتر روی لینک کنید

تنها پنج کشور بیش از نیمی از کل تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2022 را تشکیل می‌دهند: ایالات متحده، چین، ژاپن، هند و آلمان. جالب اینجاست که هند امسال به عنوان پنجمین اقتصاد برتر، جایگزین بریتانیا شد. با اضافه کردن پنج کشور دیگر 66 درصد از اقتصاد جهانی را 10 کشور اول تشکیل می‌دهد و 25 کشور برتر 84 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را در اختیار دارند.

سهم کشورها از اقتصاد جهانی و کوچکترین اقتصادهای جهان

مابقی جهان – 167 کشور باقی مانده – 16 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‎دهند. بسیاری از کوچکترین اقتصادها جزایری هستند که در اقیانوسیه واقع شده اند.

در اینجا نگاهی به 20 اقتصاد کوچک در جهان داریم:

سهم کشورها از اقتصاد جهانی
سهم کشورها از اقتصاد جهانی

تووالو با 64 میلیون دلار کمترین تولید ناخالص داخلی را در بین کشورهای دیگر دارد. تووالو یکی از ده‌ها کشوری است که تولید ناخالص داخلی آن کمتر از یک میلیارد دلار است.

اقتصاد جهانی در سال 2023

با رسیدن به سال 2023، عدم اطمینان اقتصادی زیادی احساس می‌شود. بسیاری از کارشناسان یک رکود کوتاه مدت را پیش بینی می‌کنند. برخی کارشناسان بر این باورند که چین روند رکود اقتصادی را کاهش خواهد داد. اگر این پیش‌بینی محقق شود، این کشور می‌تواند در آینده نزدیک بخش بزرگ‌تری از تولید ناخالص داخلی جهانی را در اختیار داشته باشد. وضعیت اقتصادی در سال 2023 قطعا یکی از مهم ترین مواردی است که پیش از ورود به سال 2023 باید در خصوص آن بیاندیشیم و برمبنای تحلیل درست به فعالیت اقتصادی بپردازیم. ممنون با این خبر در فیکسو همراه بودید. در پایان همین مقاله خوشحال میشویم که شما هم تحلیل خود را در خصوص سهم کشورها از اقتصاد جهانی با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید

5/5 (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین پست ها