مدیریت حرفهای اینستاگرام

مدیریت حرفه ای اینستاگرام به یکی از دغدغه های اساسی صاحبان کسب و کارهای مختلف تبدیل شده است. به نظر میرسد حتی با وجود فیلترینگ باز هم نمیتوان نقش اینستاگرام را در کسب و کارها نادیده گرفت. اینستاگرام در 8 سال اخیر جایگاه خود را در بستر فرهنگی ما پیدا کرده و جزعی از زندگی ماست و به همین سادگیها ترک نخواهد شد.
شاید بگویید که در ایران اینستاگرام بخش عظیمی از مخاطبان خود را از دست داده اما بهتر است بدانیم سرعت انتقال اطلاعات به قدری بالاست که حتی کسانی که تا قبل از این با فیلترشکنها سر و کاری نداشتهاند امروز از آن برای ورود به فضایی که بخش زیادی از نیازشان را پاسخ میدهد، استفاده میکنند. پس نگران نباشید و به فعالیت خود ادامه دهید.
ما در این مقاله بخش کوچکی از تجربیات آژانس تبلیغاتی فیکسو را در این زمینه با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
از نظر ما همه مواردی که در ابتدای مسیر یادگیری اینستاگرام در مقاله «همه چیز درباره مدیریت پیج اینستاگرام» خواندید مهم و غیر قابل انکار است، اما مهم ترین عامل دیده شدن در این فضا، محتواست. محتوایی که با استراتژی درست تولید و ارائه شود.
برای تولید یک محتوای خوب پنج اصل مهم را باید در نظر بگیرید. در این مقاله با ما همراه باشید تا این پنج عامل موثر در مدیریت حرفه ای اینستاگرام را بررسی کنیم.
فهرست مطالب

1. پرسونای مخاطب
بسته به نوع کسب و کار خود پرسونای مخاطب را انجام دهید. برای مثال در پلتفرم اینستاگرام برای پرسونای مخاطب خود به قسمت insights پیجتان بروید. از قسمت total followers در قسمت age range شما میتوانید پرسونای سن و جنسیت مخاطب را بررسی کنید و با توجه به generation behavior مثل علایق، سلایق، نحوه تصمیم گیری در خرید و … محتوای مورد نیاز را تولید کنید.
در گذشته به واسطه امنیت شغلی، اجتماعی و روانی انسانها در جامعه، تشخیص رفتار آنها آسان بود اما امروزه مخاطبین به راحتی تغییر رفتار میدهند. یک تولید کننده محتوا خوب باید با رفتار نسلها، جامعه شناسی، فرهنگ و مدل ذهنی آشنا باشد و با توجه به تفاوت آنها تصمیم گیری کند.
اما این موضوع به معنای آن نیست که دائما در حال تغییر استراتژی محتوا باشید بلکه به این معناست که استراتژی منعطفی تدوین کنید. برای اطلاع بیشتر درباره رفتار نسلها به مقاله خصوصیات نسلها این جا کلیک کنید.

2. سنجش نرخ تعامل
بعد از ساختن یک لیست از معیارها حالا نوبت به سنجش میزان تعامل مخاطبین میرسد. کدام محتوا بیشترین بازخورد را از چه کسانی گرفته است؟ در قسمت insights گزارش یک ماهه اینستاگرام را بررسی کنید در قسمت accounts reached قسمت followers and non followers بررسی کنید که بیشترین ریچ شما از طریق کدام دسته شکل گرفته. کسانی که صفحه شما را فالوو دارند یا کسانی که فالوو ندارند؟ پیج شما باید حداقل 10% از مخاطبان خود را به تعامل وادار کرده باشد در غیر این صورت پروسه رشد شما با سرعت کمتری پیش خواهد رفت.
سپس در قسمت content reach بررسی کنید که بیشترین دسترسی مخاطب به کدام یک از محتواهای شما بوده است.
در ادامه قسمت top posts و top stories و Top reels میتوانید بررسی کنید بهترین محتواهای شما در هر یک از این قسمتها چه بوده است و حالا در بخش content engaged یا نقطهی درگیری محتوای شما با مخاطب، میتوانید میزان رشد محتوای خود را در هر یک از معیار ها به خوبی مورد سنجش قرار دهید.
بررسی این موارد به شما کمک میکند مخاطبان خود را بهتر بشناسید و محتوایی تولید کنید که مطابق نیاز آنها باشد.
3. تعیین نوع و لحن محتوا
نوع محتوا: با اضافه شدن ریلز به اینستاگرام و محبوبیت آن دیگر دوران استفاده از عکسها به پایان خود نزدیک شده است. با این وجود مخاطبین همچنان از عکسهای با کیفیت و زیبا استقبال میکنند. استفاده از موشن گرافیهای کوتاه، ویدئوهای آموزشی، ریلزهای لایف استایل و انگیزشی و تکنیکال، از انواع محتواییست که میتوان بازخورد خوبی را با مخاطب ایجاد کرد.
لحن محتوا: لحن محتوای شما به لحن برندتان بستگی دارد اگر کسب و کار کوچکی دارید بهتر است با مخاطبتان راحت صحبت کنید و با آنها احساس نزدیکی کنید و از استیکرها برای بیان احساستان حتما استفاده کنید.
هرچقدر کسب و کار شما بزرگتر باشد لحن شما باید رسمیتر و محترمانهتر باشد. در عین حال همیشه به یاد داشته باشید در هر حالتی مخاطب باید با شما احساس راحتی و ارزشمندی کند.

4. تولید محتوا
محتوایی تولید کنید که برای مخاطبتان ارزش افزوده ایجاد کند. روابط به صورت دو طرفه کار میکنند. فقط به خاطر ایجاد محتوا، محتوا تولید نکنید. همیشه چیزی با ارزش برای مخاطبین خود ارائه دهید (ارزشی را خلق کنید). شاید کاری بسازید که موضوع خاصی را به مخاطبان خود آموزش دهد. یا شاید روزانه مقداری طنز یا سرگرمی برای آنها فراهم کنید. در هر صورت برای وقت مخاطب، ارزش قائل باشید. اعتماد در واقع نقش کلیدی را در ماهیت این که تولید محتوا چیست بازی می کند. برای مطالعه بیشتر در زمینه تولید محتوا حتما سری به مقاله «تولید محتوا چیست؟ چگونه تولید محتوا کنیم؟» بزنید.

5. ارائه محتوا
برای انجام یک ارائه خوب در خصوص مدیریت حرفه ای اینستاگرام به این دو نکته توجه کنید:
کپشن های چالش بر انگیز بنویسید
سعی کنید با جملات بازی کنید اما ساده گویی نکتهای است که باید در نظر گرفت. کپشنهایی که بار فلسفی و معنایی عمیقی دارند دنبال کنندگان محدود و خاصی دارند اگر در قالب یک کسب و کار فعالیت میکنید مساله را فلسفی نکنید ساده قابل فهم و دور از ابهام باشید در عین حال استفاده از آرایههای تشبیه میتواند مفهوم را به مخاطب انتقال داد.
رفتار با مخاطب در کامنت و دایرکت را شخصی سازی کنید
بسته به لحن برندتان پاسخگویی به کامنت و دایرکت متفاوت است. باید بدانید که سرعت برندینگ در فضای اینستاگرام به طرز شگفت آوری بالاست شما با پاسخ به یک کامنت میتوانید هویت خود را برای مخاطب فاش کنید پس مراقب کلماتی که استفاده میکنید باشید.
شما یک فروشنده واقعی در یک فضای دیجیتال هستید. با مخاطب طوری رفتار کنید که اگر در فروشگاه فیزیکی حضور داشتید رفتار میکردید.
هوش مخاطبان را دسته کم نگیرید برای پاسخ گویی به کامنتها برای همه به طور یکسان کامنت نگذارید. اولین پاسخ شما به یک کامنت باید در حدی ترغیب کننده باشد که مخاطب بعدی پس از لایک، دوست داشته باشد نظرش را اعلام و از شما پاسخی دریافت کند. مثل ربات ها رفتار نکنید.
سعی کنید به سرعت پیام مخاطب را در دایرکت پاسخ دهید. فراموش نکنید یک فروشگاه خوب همیشه به سرعت پاسخگوی مشتری خواهد بود.
انتقال حس اعتماد، مشتری مداری و ارزشمندی را همیشه معیار پاسخ گویی به مشتری قرار دهید.
باید بدانید که دنیای اینستاگرام از دنیایی که درون آن زندگی میکنیم گستردهتر است و ما در این مقاله تلاش کردیم بخش کوچکی از اطلاعاتمان را در خصوص مدیریت حرفه ای اینستاگرام با شما به اشتراک بگذاریم.